Partia e Fortë dhe Vetevendosje më të preferuarit nga anketa më të rinjet

Me datën 30 maj e kam nisur këtë pyetësor për miqtë e mi në Facebook dhe rrjetet tjera sociale. Sot po i publikoj rezultatet. Pra, mostra është 454 persona të pyetur, ku gjinia mashkullore dominon dhe mosha prej 18-25.

Krejt këto të dhana reflektojnë edhe demografinë që e përdorë më shumë Facebook-un. Nga përgjigjet e pranuara rreth 30% e individëve që janë përgjigjur do të votojnë për PF-në, kurse 39,2% për Vetëvendosjen. Kurse partitë tjera kanë marrë përqindje më të vogël (siç edhe mund të vëreni nga grafet e paraqitura).

Visar Arifaj i ka marrë 32,8% si kandidat për kryeministër, i tejkaluar vetëm nga Albin Kurti me 40,7%. Rreth 7% nga lista e miqëve të mi është Hashim Thaçi. Natyrisht nuk po pretendoj që këto të dhëna të reflektojnë situatën në tërë Kosovën, por në mungesë të të dhënave reale nga tereni, më është dashur që të testoj të paktën disponimin nga rrethi im i miqëve në rrjete sociale.

sondazhi-1

sondazhi2

sondazhi3

sondazhi-4

sondazhi5

 

sonazhi6

 

sondazhi7

sondazhi8

Raporti origjinal ne formation PDF – Survey-kosovo

Leave a Reply