Le t’punojmë në Youtube.

Kohëve të fundit po ndodhin shume gjëra interesante ne Youtube. Këngetar që bëjne miliona shikime, njerz te zakonshëm që bëjnë video amatore – bëhen viral dhe fitojne shumë leke, mashtrime t’ndryshme mes produksioneve dhe këgetareve/artistëve etj.

Dhe si pasoj e saj edhe une nisa me hulumtu cka eshte kjo puna e shikimeve/klikimeve ne youtube kur e testova ne blog artikullin e kaluar me videot MBULIM që ishin disa statistika interesante por pastaj edhe mriva në një kanal shumë më interesant, bëhet fjalë për një artist femije i quajtur Pellumb Hajdari ndoshta edhe pse skemi femije ne familje nuk me ra  shume me ngjegju artista femije qe nga koha e Adelina Berisha dhe Adea Pula. Sido që të jetë në statistikat e ketij djali të  vocerr simpatik tregon që youtube po shiqohet me te madhe sa që është zëvendesuar edhe me televizionin klasik ne shtepitë tona:

  • 6,063 subscribers (antaresime në kanal te tij)
  • 22,107,855 views (shikime në të gjitha videot)
  • Joined Sep 17, 2011 (data kur ka fillu me publiku video online)

22 Milion shikime në të gjitha videot e tij, por njëra ma interesat që ishte: Youtube 9,999,265 Shikime në një video që eshte publikuar me daten: 11 Korrik 2011 dhe Të drejtat mbrohen nga OnAir Music (c)

Këtu luajn rol shumë keta anetaresimet qe i ka ne llogari 6.062 qe jane anetaresuar per ti pare videot e këtij kanalit dhe është shpërnda 960 here nëpër rrejtet sociale, dhe cka eshte interesant eshte fakti që jane 635 komente prej tyne një shumë shume e madhe është negative dhe sygjerojne që kan blerë shikime/views sikuese BabaStars. Sido që të jetë une e gjeta një kalkulator i cili mi jepi disa shifra interesante lidhje me fitimet e këtij kanalit me një mesatare nga 25 deri në 299$ në dite ku po arrin fitime te majme deri tek 83.000$ ne vit.

Qysh me fitu pare ne youtube

Tash po del se jo ky quni i vogël simpatik paska fitu 15 herë më shumë se roga mesatare ne vit per nje punetor i cili e ka rrogën mesatare prej 500 euro në muaj. *këto statistika nuk janë te leshuara nga kanale zyrtare dhe nuk janë konfirmuar nga kompania pergjegjëse eshte vetëm një perafrim

Dhe tash cka po me intereson shume eshte:
A blejne Shqipetaret views/shikime veq per shmek?
Nese po veç deshta me ju kujtu që tash 301+

– Nëse përnime fitoni qikaq shumë A paguni taksa në Kosove?

Për fund nuk e pasna dite qe kemi Milionera t’vocerr edhe ne Kosovë veç jasht kom mendu qe ka ksi gjanash e si diçka pozitive qe po më doket është efekti i importit të valutes kesh në Kosovë’

Leave a Reply