Facebook ne rruge te Youtube me Content ID

facebook-stop-autoplay-664x374

Para pak diteve me erdh nje email qe njeren nga fanpage-at ne facebook e kane vrejte se njera nga video materiale qe eshte postuar ka qene prodhim i dikujt tejter dhe e kom marre une pa leje, edhe per kete arsye ma kane fshi video-ne pa paralamjerim, emaili ishte ky:

facebook-video-violation

Shiko fotografine e madhe.

Pak me erdh keq edhe menihere mu kujtu koha kur ne Youtube filluan me gjeneru te hyra artistat me video shikimet edhe e muren shume seriozisht Content ID dhe tash po punojne shume per me i mborjte  video materialet e tyre, nderkohe qe po doket se edhe Facebook e ka pa potencialin ne video dhe reklama qe tash ka fillu me i filtru/skenu materialet qe jane prone e dikujte dhe mos me lone me ngarku materiale pa pase te drejta autoriale.

Tash na mbetet me pa sa sa te mrzitshme mujne me qene Video reklamat ne Facebook video dhe cfar menyre kane me blloku Facebook-u shperndarjen e Video materialeve nga Youtube

 

Leave a Reply