Mendimi im për Sulmin ndaj faqës së Isa Mustafes në Facebook.

A u sulmua vërtetë faqja e Kryeministrit, apo ishte tentim-fshehje e një skandali?

Isa Mustafa Facebook

“Unë mendoj se problemi më shumë është tek fakti që personat të cilët janë të punësuar për të mirëmbajtur marrëdhëniet me publikun kanë mundur të jenë të rrezikuar apo më lehtë të ju thyhet fjalëkalimi”, deklaroi për lajmi.net
Valon Badivuku, ekspert i rrjeteve sociale.

“Sido që të jetë, një faqe e verifikuar në Facebook, siç është ajo e kryeministrit, nuk mund të menaxhohet nga dikush tjetër, aq më pak kur e dimë se nëse do kryeministri, vetëm me letërnjoftimin e tij faqen mund ta kthejë në menaxhim”, shtoi ai.

“Përndryshe, ekziston edhe një mundësi, me verifikim 2-hapësh (një lloj tokeni), i cili i mban të sigurta edhe llogaritë që kanë ndikim shumë të madh”, theksoi Badivuku.

Pra, për ta marrë në kontroll një faqe në Facebook, duhet së pari të sulmohet profili që e menaxhon faqen.

E, ta sulmosh dhe ta marrësh në kontroll një profil në Facebook është shumë e vështirë.

Aq më tepër, kur profili i kryeministrit është i fshehur, pra kryeministri nuk e ka menaxhuar faqen me një profil personal, për të cilin janë të informuar shumë persona.

Kjo gjë që e bënë edhe më të vështirë mundësinë që të sulmohet apo merret në kontroll nga dikush tjetër profili.

Megjithatë, edhe nëse në një formë arrihet që të kontrollohet ky profil, është 100% e sigurt se kryeministri do të kishte pranuar një email nga Facebook (sepse është procedurë e zakonshme e praktikuar gjithmonë nga ky rrjet social) që do ta lajmëronte për një ndryshim të fjalëkalimit, gjë që do të i jepte atij hapësirë që ta rikthejë llogarinë.

– Artikulli komplet: http://lajmi.net/a-u-sulmua-vertete-faqja-e-kryeministrit-apo-ishte-tentim-fshehje-e-nje-skandali/

 

Leave a Reply