Evulucioni nga Stripi deri tek foto me Ftyre Shote

Qysh prej kohrave te vjetra para fillimit te televizionit por pas fillimit te printimit te gazetave fillojne te popullarizohen disa tregime te ilustruara me fotografi te cilat lexohen shume ku edhe e gjithe historia fillon ketu.
Kete forme te tregimit me ane te fotografive e kane vendos me e quajt Comic (i njoftun edhe si stripi)

Pasi qe nuk e kan fatin te gjithe me dite se si doken e thash te ju tregoj:ImageTash pas viteve 2000 shumica e ketyre tregimeve jane riprodhuar si filma ne formate te ndryshme si HD dhe 3D me shume aksion qe gjeneratat me te  reja i njohin disa nga heronjet si p.sh: Supermeni, Spidermeni, Hulk-u etj.
(pasi qe nuk eshte relevante me cka po du me tregu ma vone nuk po du me i permend te gjithe)

Sido qe te jete deshta me dal te tema ku ne ato kohe e kan mendu shume dhe kane arrite qe ne nje faqe per me ilustru nje tregim me e nda ne 4 katror ku ne secilin ndodh dicka si ne figuren me poshte:stripi

Ketu ne shohim:
A) Ani luan me qenin
B) Ani e hudh topin
C) Qeni e kap topin
D) Qeni ia kthen topin Anit

Siq e kuptojme nga ky shembull ketu po ndodh dicka, nje ngjarje ku ne secilen kuti ka levizje, por ne koherat e tanishme pasi qe #instagrami eshte bere shume i popullarizuar dhe te gjithe ne kemi telefona me kamera te mira ne i shohim disa devalvime dhe mosrespekt per te partet tane qe kane menduar dhe krijuar dicka kuptimplote kur ne i perdorim keto kutia per qellime Ftyre Shote ne kete forme:

ftyr-pate

Tash une nga sinqeriteti im i tepruar (e cila eshte njekohesisht veqoria ime me e keqe) deshta me ju kallxu qe nuk po na intereson hiq me te pa ne stil te Ftyre Shotës plus ato ne te njejten poze 4 here brenda nje fotografie.

Sygjerime: Nese kish me pas eksplodime ose dicka e tille ne prapavije kisha me qene shume ne rregull me kete forme te perdorimit.

Leave a Reply