Nje emer i mire!

Njera nga gjerat e rendesishme para se me fillu (nje: Kompani, Portal  apo edhe Blog ”  mendoj qe duhet me qene edhe emri, mendo per emer se paku disa here … !

Kisha pas qef me permend nje nder ekperiencat e mia, perafersisht para 1 viti nje IDE ku e menduam shume edhe e planifikuam detalisht por nderkohe edhe mendojshim per emrin e projetit, ne gjuhen angleze shume lehte gjejshim kombinime si “HOW TO”, “How to do things” por ne Shqip mendonim dicka te stilit “Mesime” apo “Si Ta Bejme” ku filluam me punu ne IDE-ne tone atehere me keto 2 lloje te emrit, po mas nje kohe e vrejtem qe dicka nuk osht ne rregull edhe u afrojke koha qe te dilnim online me IDE-ne tone edhe aty e kuptova qe emri eshte dicka me rendesi qe pa e gjete “EMRIN”  nuk bon me shku online.

Pas nje kohe edhe Emri Erdh! … tash shumica e audiences tone na njeh me nje emer i cili ke ne fillim u dok pak Qesharak edhe i Quditshem por per ne ishte nje lloj motivi qe mos te ndalemi, se e kishim gjet emrin e duhur “QYSH ME” per fatin tone e gjetem edhe nje domain me 4 shkronja QYSH dhe prapashtesen ME (Montenegro) qysh.me

Keshtu qe … mendoni disa here para se me ja lone emrin Kompanise ose produktit tuaj, pse jo hulumtoni pakes edhe ne motoret e kerkimit me e kqyre se cka do te thot ai emer ne gjuhet tjera. Provoni me qene i thjesht dhe te kete kuptim lidhur me kompanin/produktin tuaj, kjo ndikon pozitivisht tek audienca? Mos e nenvleresoni nje emer, dhe mendoni mire QYSH ME ja lone emrin?

Motivi i artikullit:

A brand for a com­pany is like a rep­u­ta­tion for a per­son. You earn rep­u­ta­tion by try­ing to do hard things well.

– Jeff Bezos

2 thoughts to “Nje emer i mire!”

  1. Jam i pajtimit me ty qe emri te identifikon dhe që duhet te investigosh paraprakisht domethënien dhe mesazhin e ati emri.

    Te përgëzoj për këtë artikull të shkurt vetëm një vërejtje/sygjerim (sipas mendimit tim), pse e shkruan “Ide” me shkronja te mëdha (IDE), se unë mendova ne fillim qe behej fjalë për një IDE (Integrated development environment)

    Të përshëndes dhe suksese

Leave a Reply