Ne mediat e huaja 2 kandidat nga PF-ja

Kandidatet nga Partia e Forte permenden qysh ne vitin 2011 si te rinje shembuj me ambicje dhe ide interesante ne fushen e tekonlogjise informative.

Valon Badivuku, the 23-year-old University of Pristina student who led the team, said he thinks the language is a treasure.”If we send the treasure outside, they can have [it too],” Badivuku concluded. He intends to have Elexoj online and in business this week.

If 17-year-old high school student Gent Thaci is any indication, the country’s tech future looks very bright.
“I’m willing to do anything to help Kosovo grow,” he said.
Thaci’s team spent the weekend creating a near-shore Linux server administration system, so Kosovars don’t have to outsource Web hosting to places like India.

Lajmi: http://www.dw.de/kosovos-nascent-tech-community-grows-at-prishtina-startup-weekend/a-15578950

Kandidat ne listën e fortë

Premtimi im si kandidat për deputet është avancimi i sistemit të përgjimeve në Kosovë, në mënyrë që çdo qytetar ta ketë mundësinë ta kryejë atë pa problem.

Valon Badivuku lindi në Prishtinë në vitin e largët të 1988-ës, në një karrocë pune në duart e babait të tij, duke u munduar që të kalojë nëpër protestuesit e shumtë shqiptarë për të arritur në spital. I lindur në mes të demonstratave për liri, aktivizmi i tij fillon qysh nga fryma e parë. Në moshën e brishtë të rinisë u kalit në një përdorues të jashtëzakonshëm të kompjuterit, i shkathtësuar në të gjitha fushat e përdorimit të tij. Ai thotë: ‘Realiteti i shekullit 21 është një realitet virtual. Si i tillë, është krejtësisht në fillet e themelimit të vet. Mund të thuhet se civilizimi virtual po e kalon një fazë ekuivalente me Greqinë e Lashtë. Prandaj, si filozofët e vjetër, unë specializohem në shumë fusha – hakerizmi, dizajni, IT, programimi etj. – por gjithmonë në domenin virtual.’ Partisë së Fortë iu bashkangjit gjatë fushatës agresive të saj për rekrutimin e kuadrove progresive. ‘Nuk më është lënë shumë hapsirë për të thënë as PO e as JO. Kryetari është mjaft dinamik, dhe nuk ka kohë për të humbur’, kujton Badivuku.

www.partiaeforte.com / www.facebook.com/partiaeforte / www.twitter.com/partiaeforte

Ministria Sociale e Memlit

Shume po me doket keq kur une du me shiku Federaten e Atletikës se Kosovës – Federatat e Sportit ne webfaqen zyrtare te Ministrise se Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe aty takoj Ministrin i cili me bugjet te shtetit nderton fansa per perdorimin e fushatave te tije dhe partinse.

Qysh mundeni me pa ketu ne anen e djatht kishe eshte shume relevante me pelqy na Memlin!

Federata e Atletikës e Kosovës - Federatat e Sportit - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Read More

Fjalet Kyçe

Ne MerrJep perveq qe ka shume shpallje koheve te fundit mujm me pa edhe qe po mesohen perdoruesit e thjeshte me shtu fjale kyqe qe te shfaqen me mire ne rezultatet e kerkimit, nderkohe qe nuk filtrohet shume mire vetem e komplikon kerkimin ne kete webfaqe.

Edhe pse kjo po ndodh me te madhe vrehet se mirembajtesit e kesaj webfaqes nuk i jepin shume rendesi qe lejojne te ndodh kjo. Read More

Birra Peja dhe QR Marketingu

QR Kode eshte nje menyre e lehte dhe interesante per me shpernda mesazhin apo produktin qe doni me reklamu.

Birra Peja ka printu ne gotat e birres nje QR kod i cili kur te skenojme na drejton ne webfaqen zyrtare te BirraPeja.com. Edhe pse menyre shume e lire dhe interesante e marketingut, une mendoj qe mungesa e nje faqeje te dedikuar per ndonje Produkt/Sherbim te cakuar (LandingPage) e ben pak monotone krejt kete ekperience.Birra Peja - QR Marketing

Read More

Le t’hajme së bashku me Coca Cola duke cicerruar.

Reklama e Coca-Cola-se ne Rumani duket se i ka ndrru rregullat perseri me integrimin e TV Reklames me ate te online permes cicerrimit ne Twitter.

Si tregojne edhe ne video reklame ketu perfshihet hapesire ku zakonisht ne i shohim titrat e keta i shfaqin live te cicerrimat te cilat perdorin hashtagun e caktuar ne kete rast #LetsEatTogether.

Agjensioni i marketingut MRM Worldwide ne Romani i zgjedh 5 deri ne 7 cicerrimat te cilat do te dalin gjate reklames. Read More